Cinta Terburai Trilogi Finale (collaboration with tengkorok)

Monday, September 28, 2009

DI BALAI POLIS

"Rokok??"Sarjan Misai seolah olah maksa aku ngisap rokok, sedangkan nya tauk tahanan ney boleh diberik rokok..aku ambik sebatang, aku nyalak rokok Peter Stuyvesant ngan lighter cricket Sarjan Misai"kumis jak tebal..tapi cam gay..Huh!!patut dak polis siasat lok latarbelakang nya tok sebelom diamik kerja...dasar kecelaruan gender.."kataku lam ati..Sarjan misai merati aku dengan pandangan semacam..aku jadi sik selesa ditanggar urang camya..lebih lebih agik ngan kaum sejenis..huh!!


Tengah layap sarjan Misai ngisap rokok, aku ngan langkah secepat kilat memparanawei tengkuk sarjan Misai..terus knock out..palak sarjan Misai tercabut , rokok di mulutnya pelantin ..terus mati. duak orang polis kacang nak jaga pintu dipaut ku palak..terus ku pangkak..terus mati..aku sempat nyambar macis cricket Sarjan Misai ya tek..tanpa sebarang amaran ...aku berekot dari pintu depan Balai..sempat juak aku nyambar pistol di mayat polis kacang. Bunyi siren polis macam gila jak bunyi..aku teruskan pelarian aku..aku lari ke sempadan Thai...bukan apa..aku niru cerita Castello..mun sampei sempadan Thai gerenti selamat..tapi Castello silap..nya sik stanby banyak peluru.

Malam ya bermulalah karier aku sebagai urang jaik..Limah dah sikda gik lam palak aku..bagi aku, Limah dah mati..mati dengan urang laki macho berambut sting.

Aku start operasi dengan ngekot geng mamak...mengepau urang rah highway...aku paling suka mengepau treler ngembak guni beras..sebab aku tauk, ya nang makanan rutin urang di Malaysia, rega turun nait...cam yoyo..pernah sekali aku nembak member ngan aku sama ngepau..nya tamak..aku sekda pilihan , aku terus tembak..Bang!!bang!!

"Bang...o bang...tangga kitak tok bang...kamek kenal sapa urang lam news tok bang..."kata Limah ngan lakinya..pagi ya , Limah bangun awal..anaknya si Jenot dah sekolah tadika..jadi terpaksalanya bangun awal, nyedia sarapan pagi sidak beranak..nya empun keja jadi setiausaha kilang kunyit..kompeni dirikpun.."sapa ya deng??"tanyak laki Limah..perut buncit laki nya bergoyang goyang lepas serda....macam bentuk labu air..sambil nyirup air tongkat Ali.."tok, orang laki tok..bekas gerek kamek dolok..ya bah..nok munoh Moktar dolok..aih bang...mok hati hati kita bang..kamek takutnya ngagak kita sitok.."kata Limah.."ah..apa jakla nya ya...abang banyak member polis, JPJ, JKR, UFO,apa deng nak takut..abang pun pandei berkunto..sikda nya berani mun nak ngaco kuarga kita tok..deng ibuh susah atilah..mun abang mati pun..deng ngan Jenot juak kaya..reta abang sik abis makan.."kata laki Limah ngan konfiden, seolah olah nya dah terer gilak.

SIARAN RADIO TAMIL ..”YENDA PORENDEI..CHALOOOO..LEPAS DIGODA..DIE KENE PETIR..TUM TUM CAK”

"Turunn, turun...dey macha!!"aku ngan Samy terus numpu pistol ke palak drebar treler.."apa barang kamu bawa??""kunyit bos..kunyit..jangan tembak saya..anak bini saya mau makan apa kalu..." BANG BANG!!terburei palak drebar treler ya kenak tembak..aku sik sengaja..tangan dah pateh gilak main pistol...pantang megang pistol, gerenti ada urang mati kenak tembak.Apa pun..kunyit pun kunyitlah…

"Cibai..lori aku kenak rompak!!"laki Limah manas..."aku mesti carik urang tuk..aku mesti" laki Limah nekad mok encarik sapa malaun encuri treler nya tengahari tadik."Ah Chong, bagi saya kunci treler!!cepat!!kalo saya mati...bagitau anak bini saya..ahh"DROOMMMM...lori treler bermuatan kunyit kuar dari kawasan kilang

lebih kurang 10KM dari sia..nya nanggar beberapa orang nok sik berapa betul..tengah melintang pikap tengah jalan

POMMMM!!!POMMMMMM...MCESSSS!!..brek treler ditekan.."Hoi sedara..apa melintang pikap tengah jalan tok??ingat bapak ko empun jalan kah??.."bapak bapak jangan main ah!!"kataku laju, pistol terus di cuk rah cermin pandang depan treler.."kuar ko..cako!!turun..mun ko sik turun, aku tunok lori ko tuk." sedas tembakan keluar..

"AHH...Jaahaman!!"laki Limah kuar dari treler.."mun ko berani..lawan pakei tanganlah!!oooo..baruk aku ingat...ko tuk dipadah Limah ngan aku pagi tadik..sik sangka aku..heheh!!

"Limah.."ingatan 5 taun dolok berulang..Limah...yalah tegal aku jadi camtuk..aduh..."ahh..aku sik duli agik..ko sapa??"tanyak aku, pistol dah ku berik ngan assistant ku Samy...aku nang dah bersedia nak sparring ngan si paloi depan aku..

"aku..laki Limah..Hiahhh!!!!laki Limah balik kuang ke depan aku, aku ngelek..dengan ilmu silat Cengkek beracun nok aku belajar dolok..dengan kacang aku melompat…turn aku gik molah balik kuang..balik kuang peringkat Raja sapi..

Pertarungan balik kuang ya ngembak kamek duak sampei ke bucket belakang treler..bertaburan debu debu tepung kunyit masuk ke mata…pandangan mata aku jadi kabur..tiba tiba bunyi tembakan terdengar..aku rasa sigek berair rah pipi kanan..BANG!!, sekali gik tembakan kuar…aku rasa hidung aku dah sekda…mata aku jadi kabur..kali terakhir sebelum aku leput..aku dengar kelaka tambi …

SAYUP SAYUP LAGU CINA

“adoh…” pandangan aku gelap.aku coba bangun…”jangan banyak bergerak..nanti sel kulit muka tuan akan terputus”sorang doctor berbangsa Cina dengan mesra madah ngan aku..”mana tempat saya sikalang leh???”aku blur..”lu sikalang di lumah saya..kawan lu, Samy hantar lu pegi sini mali..muka sama badan lu hancur..Samy suloh saya repair lu punya anggota badan..sikalang saya sudah bikin lu punya badan macam itu Lobocop(Robocop)…ini pertama kali saya bikin muka olang..saya doctor haiwan lorr..tapi lu punya kawan paksa saya bikin…saya bikinlah, kalau saya tidak bikin, dia kasi tembak sama saya..haa..lu kasi lehat dululah..saya mau pegi kebun” dengan mesra doctor ya madah ngan aku…bait juak nya tok..adohh..aku berkemeh makei hos…bahagian nak inang ku sekda rasa..

Sebulan dah aku di rumah Dr Liew..hari tok..hari bersejarah aku..Samy datang ngagak umah…nya madah ngan aku..kinek tok laki Limah dah nyuruh polis encarik aku..nama ngan muka aku dah tersiar di merata rata tempat..dalam newspaper..majalah..buku teks miak sekolah ngan toilet paper…gila apa, toilet paper!!huh

Balutan demi balutan dibukak…jeng jeng..last sekali mata..”nah lu tengok ini celemin “ kata Dr Liew..
“GADDEMMIT SAMY!!!!lepas jak ayat ya kuar..aku merempuh pintu rumah Dr.Liew..otakku dah sesat siaran..lam palak terngiang lagu Thai..aku dah sik tauk nak madah apa..Cinta ngan hidup ku dah terburai..mun mok tauk apa dah jadi ngan aku..tanggar dibah nun..patutla samy penah mesan ngan aku..”muka badan sudah bikin kalu..mau banyak sabar..susah cari sparepart..”
duhal Samy ngambik sparepart dari Kemboja...sial...gambar tok diamik setahun lepas...aku kinek tok dah insaf...dapat keja di Carrefour...Terburai segala galanya...kerana cinta aku angol...TAMMAT

Cinta Terburai Sequel (collaboration with tengkorok)

Sunday, September 27, 2009

Aku rasa sakit hati dan geram bila mendiat laki nya belagak bagus depan org tua limah.. Nasib dalam poket loar ku terembak pocket knife berjenama Lutorinox.. Seolah semangat Rosli Dhoby menyelami sanubariku.. Aku ambik pisok ya.. lalu nikam nyucok ke dada orang laki macho berambut sting.. Mirip mirip dalam cerita Rosli Dhoby..

Pengawal Kesalamatan Airport sia terkejut bila kejadian ya belaku sekelip mata.. Lantei berlumuran dengan darah.. Limah terpaku melihat aku..bapak ngan mak Limah nerais. Disaat itu aku menatap wajah Limah mungkin utk kali terakhir.. Orang tua Limah bergeletar melihat tingkah laku aku.. Aku cuba nak melarikan diri tetapi aku ditahan oleh Pengawal Keselamatan.. Aku menjerit "Bida’ah!!Lepaskan aku!!! Lepaskan AKU!!!!!!

Aku dibawa ke bilik tahanan sementara, menunggu PDRM sampai ke Airport utk mengambil aku ke Balai Polis.. Sampai sahaja dibalai, aku dibawa ke Bilik Siasatan utk di soal jawab oleh Sarjan Misai yang ganas.. Aku dipukul, diseksa semasa disoal siasat.. Aku menjawab "Aku tidak bersalah" Proses soal siasat agak kejam.. Sehingga aku hampir pengsan dikasari oleh Sarjan Misai.. Siasatan berlanjutan selama 6 jam.. Didera secara Fizikal dan Mental..

(Dalam Waktu Yang Sama)

BILIK FORENSIK

Mayat org laki berambut sting ya di bedah siasat.. Spesimen Air Kencing, Rambut, Kuku, Darah dan isi perut diambil utk diuji di makmal.. Semasa bedah siatan dilakukan.. Terjumpa karung plastik ditemui bahagian Kolon.. Dipercayai dalam karung plastik itu adalah dadah jenis Marijuana.. Dipercayai lelaki itu cuba menyeludup dadah berbahaya masuk ke negeri ini.. Lelaki tersebut dimasukkan kedalam peti mayat.. Identiti lelaki tersebut dikenal pasti sebagai Moktar Bin Jenap.. Pihak polis cuba utk menghubungi keluarga si mangsa.. tetapi tidak dapat dihubungi.. Mayat Moktar ditahan selama 1 tahun sehingga Kes ini selesai..

Limah dalam keadaan duka.. Sukar untuk menerima bahawa lelaki yang dicintainya iaitu aku …membunuh Moktar iaitu kawan karib nya di University.. Setahun Kemudian.. Limah ditunangkan oleh orang tuanya dengan Tauke Kilang Tepung Kunyit.. Seorang yang baik hati berpangkat DATO'.. Limah pon terbuka hatinya menerima lelaki baru dalam hidupnya.. 3 bulan bertunang, akhirnya Limah bernikah dgn Tauke Kilang Tepung Kunyit..

Setahun kemudian, Limah dikurniakan cahaya mata lelaki.. Dan dinamakan Jenot.. Keluarga Limah bahagia.. dan Limah telah lupakan kesemua cerita perit hidupnya sepanjang dia berkeluarga..



Bersambung....

Cinta Terburai (collaboration with tengkorok)

Friday, September 25, 2009



Hubungan 5 tahun...aku bergerek ngan Limah..Limah cantik, Limah
steady, Limah pandei sekolah..semua urang bujang di kampung aku nang
muji Limah kacak..aku ngan kawan kawanku semua mok nekel Limah..Limah
pandei berfesyen..pandei bertandak, pernah aku bertandak ngan Limah
masa pengilan nikah urang ninggal Samad dolok..kinek tok bini Samad
dah janda..Samad mati kenak virus selsema ayam..

Suatu hari Limah nanyak ngan aku, samada aku dah bergerek kah
belum..aku dengan supan..madah aku gik solo..sapa jak mauk ngan
aku..kerja ngupak nyiur...malam ngajar miak bersilat di kampung. Limah
tersenyum riang..melompat lompat , nerais girang balit ke rumah..tanda
cinta dah berputik.

Setiap hari..lepas balit kerja di kebun, aku selalu merasuah bapak
Limah dengan ikan sungei..aku tauk, ikan sungei nang kegemaran bapak
Limah..sambil sambil aku ngantar ikan, aku nang selalu pura pura
nanyak kabar sidak beradik..aku tauk..Limah selalu bertapok belakang
pintu..sikpat nya nak bulak..nya selalu curi curi nangga aku dari sia,
sampeilah Limah dapat nyambung pembelajaran di Universiti..lepas nya
nyambung..kegiatan merasuah aku ada slow sikit.

4 tahun berlalu..Limah dah abis belajar dari Universiti..aku dah jadi
mandor kat tempat aku bekerja..gaji dah tetap..EPF pun ada..berbini
jak belum..simpanan lam saham dah ada juak sikit..dapat dah pakei
ngantar pinangan..aku ngenang..umur aku dah makin lanjut..tenaga dah
sik sekuat dolok..selalu sakit sakit belakang..nindak..4 tahun kerja
ngupak nyiur..urat di lengan dah berbanir..tulang betis dah macam
absorber moto..tegap dan berdaya saing ngan kuda.

Tiba hari Limah pulang ke kampung, aku makei baju petak petak,
bersongkok, berseluar jeans Levi's Thailand dan bertuck in nunggu
Limah di airport..aku nangga, bapak ngan mak si Limah pun turut serta
di airport..aku nang sengaja sik madah ngan sidak..aku pun turut
numpang bas nok sama ke airport..ada sidak nanyak waktu di lobi..kenak
aku makei smart aritok..aku hanya madah..nunggu kawan balit makei
belon..mun aku madah aku nunggu Limah..antap gilak kelak..heh!!apa apa
hal pun, nang kompom aku jadi menantu.

"ketibaan pesawat bla bla bla..." yah.. Limah sampei yay yeay!!aku
berekot laju..urat malu ku dah putus..aku macam histeria..aku nangga
Limah ngembak beg besar ngan anak patung beruang.."wah! makin kacak ko
Limah,,sik sangka aku ko makin kacak lepas diam di negeri orang..!"
kataku..bibir ku gigit geram. Limah terus bersalam ngan mak ngan
bapaknya..aku nunggu masa untuk beraksi..satu..duak,,ti...

Tiba tiba datang sorang laki macho berambut sting datang terus
bersalam ngan keluarga si Limah..bapak Limah tersenyum
bangga.."adoohh..kenak tok!!kimak juak laki macho ya, sapa gik nya
ya??"..iman aku bersembur..akal ku dah makin slow

bersambung..

Raya Ketiga

Wednesday, September 23, 2009




Raya ketiga pelik skit.. awal pagi dah kenak call.. utk gi Kubur cina.. nanam Amu.. hehhee.. Mun cina mati.. ahli family nya sikleh angkat keranda.. kmkorg la jd jemputan... time ya la aku First dpt duit dipagi raya.. hehehe... Suasana org mati diHari Raya.. :)

Raya Kedua

wah banyak dak bala dtg.. segek bas masuk umah.. hehe.. bala dak Jepak.... :)
masa tok aku gi raya umah kawan abang aku.. Vino namanya.. kat umah nya tang comel jak pusak parking sia.. alu digambar aku.. hehehe.. kacak jak upanya.. Fotogenik.. heheehTok la kawan cina aku, nya adalah satu nya berserba lengkap.. Full Malay Dress.. aku respect dgn nya.. Andrian.. (Tokei Medan Jaya).. Aku gik sik bersabok..
Malam P.Ramlee.. masa raya pon boleh karaoke.. hehe.. lagu P.Ramlee.. biarlah part tok.. org vateran yg ambik alih.. aku tok sik pass lagu P.Ramlee.. hehe

Raya Pertama

Pas sembahyang Raya... kmkorg family menziarahi kubur aruah Abang dan Mak ku.. Pakaian serba baru.. hehehe..
Pas balit dari umah.. Mekorg berjarah @ bersalaman dgn Bapak rokers.. ehheheh... bersusun line gik ya.. bebaris cam org ambik duit lam ATM.. heheheh... nang Best l waktu ya.. hehhea

sikkan lupak dgn Shazlan... hehe.. Kejawak jak rupanya.. :)
Siklupak juak dgn Adiman..

Lemang Special Edition

Sunday, September 20, 2009

Mula mesti molah api lok
Masukkan Beras dan Aik Santan lam buluh
Bakar Dalam 4 Jam

Finish
Fuhhh.. Nang dah jadi Tradisi.. Dekat 15 tahun kmkorg kekalkan Tradisi tok.. Bakar lemang dikpon.. Sik penah beli, polah dikpon.. Nang best mun polah dikpon.. Feel ya ada.. Tp taun tok sikda ketupat.. Ketupat bagi aku Complicated.. heehe.. Xda masa juak nak molah ketupat.. Semua org gago polah kerja masing-masing..

Fire Work



Sik sah mun Raya sikda Bunga Api.. Suk nangga nembiak men Bunga Api.. Senyum kegembiraan.. :)

Kejadian Yang Tidak Diigini Belaku

n

Masa tok aku tengah lap Frame gambar.. Tang tiba-tiba jak Frame ya guguk.. Pecah dan kenak kaki aku.. Aduh.. Sakit oooo... Kakak aku trus ambik minyak Gamat dan Dressing kaki aku nok lukak ya.. Mun dah molah kerja.. Ada jak la benda nok berlaku.. Yalah Seloka di Hari Raya.. Hehehehe..

Ramadhan Convert to Syawal

BEFORE

AFTER

Perubahan nok ketara.. hehehe.. yalah Hari Raya.. Perubahan menyambut "Kemerdekaan" bg Umat Islam Sedunia.. Wish You all Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin..

Sleepy Shazlan

Saturday, September 19, 2009

video
Hahaha.. Video tok sik segaja ambik.. masa nya dah mula ngantok.. aku terus rakam sesi tok.. aku tok suka sakat anak buah.. saksikanlah.. hehehe

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR !!!

1) LUBANG APA YANG RASANYA HANGAT,NIKMAT DAN NYAMAN?
ANSWER: LUBANGUN PAGI2, TARIK SELIMUT PAS TU TIDO BALIK.

2) MINYAK APA YANG DISUKAI OLEH LELAKI?
ANSWER: MINYAKSIKAN PERTANDINGAN BOLASEPAK LIGA-M

3) KUIH APA YANG BUNGKUSNYA DI DALAM, ISINYA DI LUAR?
ANSWER: KUIH SALAH BIKIN.

4) BINATANG APA YANG POWER DLM BAB BERKARATE?
ANSWER: KUDA BELANG.CUBA KIRA BRAPA BLACK BELT DIA ADA.

5) SIAPA YANG MENEMUKAN DOMPET KULIT?
ANSWER: YANG MENEMUKAN DOMPET KULIT TERSEBUT TOLONG PULANGKAN
KEPADA SAYA.

7) PINTU APA YANG WALAUPUN DENGAN 10 ORG PUN TAK LEH NAK TOLAK?
ANSWER: PINTU YANG ADA TULIS 'TARIK'

8 ) SAYA ADA 3 KEPALA,4 TANGAN DAN 5 KAKI...SIAPAKAH SAYA?
ANSWER: PEMBOHONG...

9) APA DIA 'JAUH DI MATA, DEKAT DI HATI'?
ANSWER: USUS

10) BINATANG APA YANG SELURUH ANGGOTA TUBUHNYA KAT KEPALA?
ANSWER: KUTU RAMBUT

Cuba Renung dan Fikirankan

alkisah ada seorang perempuan bisu yang sudahpun berkahwin, pada suatu hari, dia telah ke supermarket untuk membeli daging, tetapi disebabkan dia bisu, dia mempunyai kesusahan untuk berkomunikasi dengan para pekerja di sana.

Disebabkan begitu, dia membuat keputusan untuk memanggil kashier masuk dalam bilik.

Pada hari yang pertama, dia nak beli dada ayam. Dia pun panggil kashier tu masuk dalam bilik sulit, pompuan tu bukak baju dia, tunjuk kat dada dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, then dia pun kasi dada ayam kat dier.

Next day, dia nak beli paha ayam. Dia pun panggil kashier masuk bilik, dia angkat skirt dia, tunjuk kat paha dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, kasi dia paha ayam.

The next day lagi, dia nak beli hot-dog. Dia pun bawak suami dia.

Soalannya ialah:

Apakah isteri tu akan buat?


















Fikirlah....




















Fikir.......















Tak tau?


















Dia suruh suami dia cakapla sebab....suami dia tak bisu..
Apa yang korang fikirkan ha?

Murid Zaman Sekarang

DAMN QUESTIONS!!!

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : 'Apa sebenarnya masalah awak, Abu?'

Lalu Abu menjawab, 'Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!'.

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, 'Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6', Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, 'Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?'. Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf 'K' akhir dengan 'A', ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna 'pink', bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab.
Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?
Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.
Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.
Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.
Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.
Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.
Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.
Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?
Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata 'Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah'.


P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe…

Tetak Jak Sia..

Lawak1

Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter...
Makcik : Anak, keretapi sampai jam berapa??
Petugas kaunter: Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang, jam 7 Gemas.
Makcik nak pergi mana??
Makcik : Makcik nak melintas aja.

Lawak 2

Bangla dan rakannya sedang berbual
Bangla : Esok saya nak balik bangladesh, isteri saya mengandung 3 bulan.
Rakan : Wah mesti awak gembira
Bangla : Sudah tentu, sudah 3 tahun saya tak balik!
Rakan : ?????

Lawak 3

Di sekolah tabika.
Cikgu : Amri, awak ada berapa beradik?
Amri : Tiga, cikgu
Cikgu : Awak yg paling tua?
Amri : Tak. Atuk saya....

Lawak 5

Sorang nurse di hospital sakit jiwa nampak sorang pesakit sedang tulis
surat.
Nurse : Ko tulis surat kt sapa?
Gila : Aku tulis surat untuk diri aku sendiri"
Nurse : Jadi.. apa yang ko tulis?
Gila : Mana aku tau? Esok pagi bila posmen hantar, baru la aku boleh baca.

Lawak 6

Ada seorang pemuda ke kedai mamak dia hanya ada 70 sen semasa itu.
Pemuda : Mamak berapa harga teh panas deengan sejuk?
Mamak : Panas 70 sen sejuk RM1.20.
Pemuda :! Bagi teh panas 1.
Sampai je teh tersebut pemuda itu terus minum.
Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?
Pemuda : Kalau saya tunggu lama2 nanti sejuk tak fasal2 saya kena bayar
RM1.20. :P

Last Night Standing

After a long night of making love,
the young guy rolled over,
pulled out a cigarette from his jeans
and searched for his lighter.
Unable to find it,
he asked the girl if she had one at hand.

"There might be some matches in the top drawer," she replied.

He opened the drawer of the bedside table and found a box of matches sitting neatly on top of a
framed picture of another man.

Naturally, the guy began to worry.

"Is this your husband?" he inquired nervously.

"No, silly," she replied, snuggling up to him.

"Your boyfriend then?" he asked.

"No, not at all," she said, nibbling away at his ear.

"Well, who is he then?" demanded the bewildered guy.

Calmly, the girl replied, "That's me before the operation.".

3 Pemuda Belagak Pandei

Tiga lelaki India dan tiga lelaki Pakistan melakukan perjalanan ke pertandingan Kriket Dunia di England
dengan menggunakan keretapi. Di stesen keretapi lelaki-lelaki Pakistan telah membeli satu tiket setiap
seorang, tetapi tiga lelaki India hanya membeli 1 tiket sahaja untuk mereka bertiga.

"Macam mana kamu bertiga nak naik keretapi sedangkan kamu beli hanya satu tiket?" tanya salah
seorang lelaki Pakistan. "Lihat dan belajar", kata salah seorang lelaki India.

Mereka semua pun menaiki keretapi. Lelaki Pakistan duduk di kerusi yang telah di tetapkan sedangkan
ketiga-tiga lelaki India tersebut bersesak masuk ke dalam sebuah tandas dan menutup pintu
tandas tersebut.

Seketika selepas keretapi bertolak, konduktor keretapi pun datang untuk memungut tiket.
Dia mengetuk pintu tandas dan berkata "Tolong bagi tiket". Pintu tandas di buka sedikit sahaja,
kelihatan sebelah tangan menghulurkan tiket kepada kunduktor. Konduktor mengambil tiket tersebut
dan berlalu. Ketiga-tiga lelaki Pakistan melihat perlakuan tersebut dan bersetuju bahawa idea lelaki-lelaki
India itu memang bijak.

Jadi selapas perlawanan, mereka bercadang untuk meniru idea lelaki-lelaki India tersebut dan dapat
menjimatkan wang. Bila mereka tiba di stesen keretapi mereka hanya membeli 1 tiket sahaja, tetapi yang memeranjatkan mereka lelaki-lelaki India langsung tidak membeli tiket!!!

"Macam mana kamu nak meneruskan perjalanan dengan keretapi jika kamu tidak membeli tiket?"
tanya salah seorang lelaki Pakistan.

"Lihat dan belajar", jawap lelaki India. Bila mereka menaiki keretapi ketiga-tiga lelaki Pakistan bersesak
di dalam sebuah tandas kemudian lelaki-lelaki India pula mengambil giliran bersesak di dalam sebuah
tandas lain yang berhampiran. Keretapi pun bergerak memulakan perjalanan.

Seketika kemudian seorang dari lelaki India keluar dari tandas dan berjalan menuju ke tandas dimana lelaki Pakistan sedang bersembunyi. Lelaki India tersebut mengetuk pintu tandas dan berkata "Tolong bagi tiket".
Pintu tandas dibuka sedikit, kelihatan sebelah tangan menghulurkan tiket. Lelaki India tanpa berlengah
mengambil tiket tersebut dan terus pergi ke tandas tempat di mana kawan-kawannya sedang menunggu.

Restuilah Cinta Kami

Hari ini semakin ramai anak-anak muda yang bercinta dengan membelakangkan keluarga. Walaupun keluarga tidak bersetuju dengan pilihan hati, tetap juga mahu diteruskan perhubungan cinta itu. Cinta suci lah kononnya....

Gambar di bawah menunjukkan pasangan yang bercinta tanpa restu keluarga...

Baby Tops Model

Thursday, September 17, 2009






Tang tiut jak posing nembiak nektok.. nangga gelagat cdaknya jak cukup utk buat kta tersenyum.. hehe.. tok la anak buah nokm slalu aku jaga dan caring.. nya manjak cam pakciknya juak.. suka plentir tok.. cuba diat nya bergambar dah tauk rupa nembiak cerdit.. hehe cam uncle nya juak..

Dream Theater Update..


mun dah minat ilak ya.. sampei moto di airbrush.. ada madah lam entry segek ya tp.. sikda pic. tok bok sempat upload.. nang best rasa kei motosikal tok.. rasa YB baruk nikah baru.. ekekeke.. camya la perasaan seorg pemuda masa tok.. hargai apa nok ada.. mun sikda ya.. pasang angan ajak la..

Ramadhan Counting to Syawal

Wednesday, September 16, 2009


Aduh.. Penin palak aku tok.. sik lamak gik nak raya.. taun tok aku sik raya la jawab nya.. cam x best jak raya taun tok.. hurmmm.. kepada rakan2 nun diluar.. taun tok aku kurang budget.. hehehhe.. mun rasa kecian.. Hulur2kanlah.. ekekke.. Kira Bazar zakat juak la tek.. ekekeke

Bahsa Dewan dan Pustaka Library Bapak aku..

Lagu Sweet Charity = Kamalia.. Lirik Baris pertama..

"Gurisan Hari-hari, Indah Bersamamu Kambing Liar..." ekekeke..

Pantun Korok vs Nasuki..

"Nanggis terbahak2, Berak tersepoi2..

God Of War III


Tarikh lom di kenal pasti.. setauk aku.. game tok akan kuar 2010.. sik sabar juak nak meli.. the best game ever lam PS History.. Tengkorok666 pon minat game tok.. tp sayang nya xda PS3.. mok tdo semalam diumah aku gara2 nak men game tok.. ekekek.. nak suh korok sponser Disc game tok.. hehehe

Final Fantasy XIII



17 Disember 2009- Tarikh ini akan menjadi peringatan kat aku.. dan semua Gamers diseluruh dunia.. Terutamanya Final Fantasy Fans.. Mok meli awal tok.. Game tok la aku tertunggu tahun 2009 tok.. start nak kumpul duit. nak meli awal.. order dalam mudah.my.. ada murah sikit.. ekeke

Fobia!!

Saturday, September 12, 2009


Mesti rata2 ktkorg ada fobia.. aku pon ada juak.. mun ktkorg mok tauk.. apa nok ditakut aku selama tok adalah MENTADAK!!.. mesti ktkorg da tetak time tok..

Kisah nya camtok.. masa kecik dulok.. aku suka nangga Discovery Channel.. cta pasal mentadak.. ttg kehidupan mentadak.. semua nya pasal mentadak.. yg molah aku fobia.. dgn muka nya yg Hodoh.. aku rasa geli.. Bahkan agik molah aku seram sejok. nya makan anak ular..

Pernah sekali Mentadak hinggap rah aku.. aku lari lingtang pukang.. badan bergolora macam gunung berapi nak meletup.. dan aku xmok diat mentadak live depan aku.. aku akan lari jauh.. huhu

Hajijah Apam Balik

Thursday, September 10, 2009

Hui.. This is my late mother jualan dulu2 kala.. masa berbuka tok tek.. abg aku ada meli apam balik.. tp sik nyaman.. alu la aku bukak topik pasal aruah mak aku pon dagangan dulok.. aku padah ngan dak family yg aku akan jalankan niagaan tradisi tok.. lamak dah la.. lebih 20 tahun keluarga mekorg sik berdagang.. aku sebagai wakil family tok.. aku nak mewarisi perniagaan tok.. apa pendapat ktkorg??

Cta Romantis yg Recomented..


My Sassy Girl = Best Destiny Romantics..

Seorang gadis yang gila perangainya.. Dan seorang lelaki yg baru mengenali dunia percintaan.. dapatkah mereka survive?? MESTI TENGOK!!!



The Notebook = Best Till Death Apart Romantics

Seorang lelaki yg serdana.. Dan gadis yg berasal dari kluarga yg kaya.. MESTI TENGOK CTA TOK!!

Dream Theater

Wednesday, September 09, 2009



aku nang minat menar dgn dream theater.. sumua album aku ada.. semenjak aku patah kaki exsident berlanggar dgn korok.. masa ya la aku 1st dgr lagu Dream Theater.. korok awal dah dgr.. aku baruk.. tp aku nang soul abis bila dgr lagu sidak.. siap moto pon dah di Airbrush.. gila apa fanatic ya..

Ney tauk satu hari kelak aku dpt jamming dgn sidak Dream Theater.. Main Skill Guitar Lesson dgn John Petrucci... heheheh.. Amin.. masa nulis tok mesti dgr lagu.. baruk ada semangat nak nulis..
aku nag salute la dgn sidak band tok.. dalam blog aku nak dedahkan sapa Dream Theater sebenar..
berdasar pengetahuan aku.. semua ahli band tok pelajar cermelang di University.. ada nok dari Oxford.. bukan sebarang Musician tok.. sikkan dak lawyer @ cikgu jak yg kuar dari U.. dak ahli Muzik pon ada..

Vocal= James LaBrie

Lead Guitar = John Petrucci

Bass= John Myung

Drum= Mike Portnoy

Keyboard= Jordan Rudess

ada 11 Album semenjak Dream Theater tok ditubuhkan pada tahun 1985. blom lahir gik ku time ya.. list albumnya..

*When Dream and Day Unite.

*Images and Words

*Awake

*A Change of Seasons

*Falling into Infinity

*Metropolis : Scenes from a Memory

*Six Degrees of Inner Turbulence

*Train of Thought(My fav Album)

*Octavarium

*Systematic Chaos

*Black Clouds and Silver Linnings(lastest album)

perhh.. semua lagu nang High Quality la...

Dream Theater tok ada project cobralation.. spt

Symphony X dan Liquid Tension Experiment.

John Pertucci ada molah albumnya kedirik.. nya baruk keluar segek album.. dan nya promote albumnya masa G3.. nama albumnya Suspended Animation..



Cinta Terakhir Sequel


Setelah 2 tahun berkerja di Gov.. aku cuba utk selidik seseorg dalam ingatan ku.. Julia, Julia yg pernah mengalahi aku dipertandingan rekacipta.. Aku cuba menjejaki Julia.. saja utk menanyakan kabar brita.. Aku cuba mencarinya dalam dunia maya.. aku pegi log ke website rekacipta malaysia.. bahkan tertera namanya di page tersebut.. aku cuba utk mendapatkan email nya.. aku maklumkan dgn comment yng ringkas.. aku berharapan dia akan menbalas comment ku..

2minggu berlalu aku masih blom dpt maklum balas dari email Julia.. sehinggalah keesokkan harinya.. Julia emailkan kepadaku.. aku tersenyum dan gembira.. menanya kabar Julia.. dia tidak dpt membalas emailku kerna dia di Peterburg Di Russia. Sibuk dgn pertandingan Reinnovation Creative Quality.. Dia mendapat tempat kertiga.. dia amat bersyukur kerna menempatkan nama Malaysia di Dunia.. Aku bangga dgn pencapaian Julia..


Hari demi hari kami saling membalas email.. Pada saat yg teristimewa.. Julia kirimkan gambarnya kepada ku.. wah.. sungguh manis bila dipandang.. dia kata dia mengambil gambar dia masa di Peterburg Russia dgn rakan innovationnya.. aku tersenyum bila melihat riak wajahnya yg ayu dan manis..

Aku menbuka radio dan terdengar lagu Pencinta Wanita oleh Irwanshah.. bibir mulutku mengikuti lirik lagu.. aku happy.. :).. aku trus email Julia dan meminta no phonenya.. tp dia taknak bagi.. aku hairan.. so aku letakkan no phone aku kat email dia.. harap dia akan msj @ call aku.. aku sangat bergembira bila dpt berhubung balik dgn Julia.. aku citakan balik cta kenangan sejak kami bertemu.. saat dramtik dan menyakitkan hari.. hehehe..

Julia nak setkan aku dgn pertembungan semula.. tp aku menolak.. kerna dia tak call @ sms aku.. aku buat2 merajuk.. keegoan mula menjelma.. day by days dia tak email aku.. aduh.. aku lak yg pasrah.. tp aku sabar.. aku dpt rasakan dia akan sms @ call aku..

selama sebulan kami tidak berhubung setegal ego masing2.. Last2 dia mengalah.. dia call aku.. aku sambut dgn tenang.. aku bercakap dgn gentlemen dan dia bercakap dgn sopan santun..


bersambung..

Malam 7 Likur

Tuesday, September 08, 2009

Masa tok aku sik gi Tarawikh.. gik opp.. jam kol 10 lalu camya.. ada la seorg mahluk tok tang best jak tdo sik ingat dunia gik.. aku gik best nangga cta Chris Angel Mindfreak.. aku dikejutkan dgn aksi sebegini.. ktkorg pk la.. kenak aku ambik pic tok.. hahaha.. hayati la...

Sungki lam otel Pok!!!

Monday, September 07, 2009


Dah Menjadi Tradisi familiy mekorg bila sungkei rah otel secara besar2an... every year nang camtok la suasana.. semua org dihantui dgn lebih 200 jenis makanan.. aduh.. aku pon sik tahan.. bab makan tok.. aku nang no 2 la.. hehehe.. aku suka makan.. malah makan tok aku boleh anggap kedak sukan.. ada ka sukan makan?? nasib kakak aku kerja rah otel tok.. dpt discount.. sik la sakit ilak bila nak bayar ya.. pasti ktkorg meliur bila nangga pic ya.. hahaha.. dah la posa tok.. hehe..

tok fav aku.. abc coklat dgn sirus coklat.. adus...

apa gi boss aku.. kunyah jak pak.. pastok kta hantam abis abis.. cookie rah depan tok sedap wei..

tok otai lam family.. mulah muka cam ilek jak.. muka baruk kluar dari cel penjara.. heheh

Wake me up when Sahor comes..


Wah.. rasa nya blom ada gik orrg cta pasal sahor tok.. slalu cta pasal sungkei.. beli macam2 rah bazaar... tp sik abis.. terlalu banyak pilihan utk di baham.. kan membazir.. ish ish ish.. sik wajar.. sepanjang posa tok.. belom ada gik aku meli utk aku.. slalu meli utk org.. budak rajin.. bukan budak suruhan.. hahaha.. keh.. cta shaor tok..

aku baruk jak nak tdo.. dalam 15 minit dah kenak gerak.. baruk jak aik liur tok dalam proses penapaian.. heheh.. kakak aku suh aku bangun.. paduhal sahor... aku tdo akhir yalah dpt tdo 15 minit jak.. hehehe.... nak pungas muka pon sikda selera.. muka gik segar.. aku la pengerak semua kaum adam diumah.. sampei nak pecah pintu dirabak aku.. nang ganas.. bapak aku kuar dari bilitnya dgn muka cina nok sepet berabis.. camya la muka org baruk bgn tido.. muka bantal.. bergaris gik muka ya.. heheh..

anak buah aku nok kiut ya bangun juak. yalah trus ambik pic... kejadian pertama time sahor.. slalu nembiak tok tdo.. tetiba jak bangun.. rest of the story ktk pikir dikpon bila diat pic jak..

Re-Invited..

Tuesday, September 01, 2009

Time tok aku sik sempat bergambar.. batri fon aku flat.. arghhh..

Aku sik sedar bila kak eton tepon aku.. aku call balit.. aku nanyak pahal?? paduhal suh aku gi wad utk jamuan high tea..


aku pon pegi la.. rezeki jgn ditolak.. heheh.. aku pon rasa bangga.. masih juak org wad tok ingat akan aku... sedih pon ada juak.. i miss them all!!!